Asbest Subsidie

Asbest, Asbest verwijderen, Asbest Subsidie, Sanering?
Komt u er niet meer uit? Neem contact met ons op.

Asbestsanering

Als ondernemer investeren om Uw bedrijf duurzamer te maken? Er zijn in dat geval twee manieren waarop de investering voordeliger wordt. In de eerste plaats met behulp van de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Daarnaast is er geld te besparen door gebruik te maken van de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL). Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil aan de hand van deze twee regelingen het doen van milieubewuste investeringen door bedrijven stimuleren.

MIA

De MIA is er voor bedrijven die een milieubewuste investering doen, zoals bijvoorbeeld het laten plaatsen van zonnepanelen. Met de MIA kunt U gebruik maken van een aanzienlijke investeringsaftrek. Deze kan oplopen tot maar liefst 36% van het totale investeringsbedrag. Dit percentage komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. De MIA zorgt ervoor dat steeds meer ondernemers hun asbestdaken laten vervangen door zonnepanelen. Het budget voor 2019 voor MIA is € 114 miljoen.

VAMIL

Een andere subsidie voor ondernemers heet VAMIL. (Willekeurige Afschrijvingen Milieu-Investeringen). Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil aan de hand van deze regeling het doen van milieubewuste investeringen door bedrijven stimuleren. Wilt U gebruik maken van de VAMIL Mag U zelf bepalen wanneer het grootste deel van de investeringskosten betaalt worden. Het gaat in dit geval om 75% van het totale investeringsbedrag. De VAMIL zorgt er voor dat de investeringskosten  verspreidt kunnen worden over een langere periode. Voor VAMIL is dit jaar € 25 miljoen beschikbaar.

Belangrijkste voorwaarde is dat het bedrijfsmiddel waarin u investeert op de Milieulijst staat en voldoet aan daarin gestelde eisen. Voor een investering in 2019 geldt de Milieulijst 2019. Voor alle bedrijfsmiddelen gelden daarnaast nog de algemene voorwaarden

ASBEST REGELING PARTICULIEREN

Tot eind 2018 was het mogelijk aanspraak te maken op subsidie uit een pot van in totaal €75 miljoen euro voor asbestsanering uit woningen en panden. Deze regeling is per 15 december gesloten en het aanvragen van subsidie is niet meer mogelijk.

Er is dus op dit moment geen subsidieregeling voor asbest en of er in 2019 een nieuwe subsidie op de sanering van asbest uit woningen en panden komt is nog niet bekend?

ZONDER SUBSIDIE SANEREN?

Het gehele traject van asbestverwijdering en het plaatsen van nieuwe dakbedekking kan WallRoofStaal voor u verzorgen. Van demontage en afvoer van asbest tot het compleet nieuwe dak al dan niet voorzien van zonnepanelen. Vanzelfsprekend ondersteunen wij u in de wirwar van eisen of bij een eventuele subsidieaanvraag. Alles gaat in goed overleg met u als klant zodat u weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Wij bezorgen u een duurzaam en milieuvriendelijk dak!