Asbestsanering

asbest-sanering-verwijderenVoor 1994 is asbest veelvuldig toegepast in de bouw. Doordat asbest relatief goedkoop was, is het heel lang gebruikt als bouwmateriaal voor onder andere, golfplaten, schoorsteenpijpen en plaatmateriaal. Dakbedekking waarin asbest verwerkt zit, heeft volgens de overheid een levensduur van ongeveer 30 jaar. Vandaar dat 2024 beschouwd wordt als een redelijke termijn waarop alle asbesthoudende daken vervangen moeten zijn.

Door  nauwe samenwerking met onze asbestsaneerder is WallRoofStaal de ideale partner om uw asbestdak in zeer korte termijn te laten vervangen door nieuwe dakplaten. Ook wanneer de dakbedekking,  in combinatie met zonnepanelen geplaatst moeten worden is Wall Roof Staal de partij die u kan helpen.

Golfplaten van asbest  verwijderen

Asbest golfplaat is het meest bekend en zijn veel gebruikt in Nederland vanaf eind jaren 50. Men ziet ze o.a. op veestallen, opslagloodsen, woningen en garages.

Golfplaten verwijderen lijkt eenvoudig, maar vraagt wel degelijk om een specifieke aanpak en een juiste voorbereiding. Zo is de bereikbaarheid van de golfplaten van groot belang en wordt per locatie bekeken welk materieel het beste ingezet kan worden. Zeker op een boerderij vraagt dit om juiste voorbereiding en afstemming van diverse partijen om het verwijderen van de golfplaten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. WallRoofStaal neemt u dit werk uit handen en vervangt golfplaten snel door nieuwe Eternit platen, geïsoleerde panelen of door enkelwandige damwandplaten. Hiervoor wordt eerst asbest verwijderd door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. Vervolgens word het nieuwe dak geplaatst zoals met de klant is overeengekomen ter vervanging van de oude golfplaten.

We saneren uw huidige dak en vervangen deze door een nieuw dak. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Eternit golfplaat. De voordelen? Het aanzicht van uw gebouw blijft ongewijzigd, terwijl u zeker bent van een duurzaam, milieuvriendelijk dak.

Dak renoveren

Een asbesthoudend dak renoveren en voorzien van goede nieuwe dakbeplating waardoor u weer voor tientallen jaren klaar bent? WallRoof Staal regelt het.

Er komt meer kijken bij een renovatie van een asbesthoudend dak dan alleen het asbest verwijderen. Alles draait om de voorbereiding vooraf. Door juiste en duidelijke afspraken te maken met het montagebedrijf is een renovatieklus overzichtelijk en snel uit te voeren. Door goede communicatie zorgen wij ervoor dat de montageploeg niet voor verrassingen komt te staan.

Bij renovatie betekent het vaak dat er in en om het uit te voeren project nog doorgewerkt moet worden. Door een juiste afstemming van onze werkzaamheden met de uwe voorkomen we onnodig overlast en hinder. Zeker bij veestallen is dat van groot belang. Zo kunnen wij uw dak in twee gedeelten saneren, wat betekend dat het vee niet onnodig hoeft te verhuizen.

Asbest zit vaak niet alleen op het dak, maar ook op wanden is asbest toegepast. Bij het dak renoveren kunt u dus overwegen om meteen eventueel asbest in wanden te laten verwijderen. Bij aanvang van uw renovatieproject spreken wij goed af wie wat doet. Zo moet er een inventarisatierapport gemaakt worden en een sloopmelding aangevraagd worden bij uw gemeente. Al deze zaken neemt Wallroof u graag uit uw handen.

Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer u meer wilt weten over de renovatie van uw dak!