Stalen wandsystemen

Stalen wandsystemen
dak-en-wand-beplating
Naast de traditionele gevelbekleding van hout en trespa, wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame wandsystemen van staal. Een snelle, maar ook een robuuste oplossing om wanden met redelijke oppervlaktes dicht te krijgen tegen een schappelijke prijs.

De metalen damwandsystemen  zijn een duurzame investering met een uitstraling naar keuze. Een bedrijfsgebouw voorzien van het juiste gevelbekleding op de wanden is een visitekaartje voor ieder bedrijf. Er is een grote verscheidenheid aan verschillende types wandbeplating en is geheel mede afhankelijk van de toepassing. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden in kleur en voor de meeste coatings geldt en garantie van standaard 30 jaar.

Geïsoleerde panelen

Deze beplating bestaat uit een stalen buitenplaat, isolerende vulling en een stalen binnenwandplaat. Deze binnenplaat kan voldoen aan een hoge luchtvochtigheid, ammoniak bestendig zijn, of  voor de voedingsindustrie een hoge waarde hebben, door zijn afstotende werking op bacteriën.

Enkelwandige wandplatenstalen-wandsystemen-beplating

Dit damwandprofiel bestaat uit een enkele plaat voorzien van een profilering, hier zijn meerdere opties belangrijk. Deze profielen zijn tevens verkrijgbaar met een zogenaamde non-drop vilt coating, voor een stalling waarin niet verwarmd word is dit een prima oplossing, Deze plaat word veel toegepast bij agrariërs die hun bestaande gevel een nieuw “jasje” willen geven. Voor een goede dak oplossing adviseren wij u toch een geïsoleerd paneel, met Eko binnenzijde.

Binnendoos met buitenplaat

Zowel de binnendoos als de buitenplaat kunnen verticaal als horizontaal gemonteerd worden. Het systeem bestaat uit 3 losse componenten. Zo kan de binnen doos bijvoorbeeld voorzien worden van een perforatie ten behoeve van geluidsabsorptie. Het voordeel van dit systeem is met name de flexibiliteit. U kunt op een eenvoudige manier schades verhelpen of eventuele ander bouwkundige aanpassingen verrichten. Stalen enkelvoudige wandbeplating kan toegepast worden wanneer een bedrijfspand niet geïsoleerd hoeft te worden.

Neem contact op met Wall Roof Staal voor een vrijblijvend gesprek of offerte aanvraag.