Stalen daksystemen

Stalen daksystemen

De komende jaren worden nogal wat daken vervangen vanwege het asbest dat in veel platen is verwerkt. Stalen daksystemen zolas het sandwichpaneel vormen een goed alternatief voor het vervangen van een bestaand dak. Sandwichpanelen bestaan uit een stalen buitenplaat, isolerende vulling en een stalen binnenplaat en door een laag eigen gewicht maakt dit een snelle en eenvoudige verwerking mogelijk. Nog een voordeel van sandwichpanelen is dat ze geschikt zijn voor dakhellingen groter dan 4 graden.

Sandwichpanelen in trapezium profiel

Dit trapezium profiel is voorzien van een stalen buiten- en binnenplaat. Dit paneel is geschikt voor daken met een dakhelling vanaf 6 graden en kan ook als gevelpaneel toegepast worden. Zijn uitstekende warmte-isolerende eigenschappen en de eenvoudige montage maken dit paneel onmisbaar in de agrarische sector.

Golfprofiel  sandwichpaneel

Een enigszins traditioneel ogend sandwichpaneel is een paneel met een golfprofiel als buitenplaat en een stalen binnen plaat. Dit paneel voldoet volledig aan de esthetische eisen in de agrarische sector en vormt een uitstekend alternatief voor de traditionele golfplaat.

De dakpanplaten

Een sandwichpaneel met een stalen buitenplaat in een traditioneel dakpanprofiel, gecombineerd met een stalen binnen plaat. Door zijn esthetische eigenschappen is dit paneel uitermate geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie in de woningbouw. Maar dit paneel is ook een uitstekend alternatief voor hallen en stallen waar men een meer traditionele en hoogwaardige uitstraling wenst.

Hoog profiel paneel  voor platte daken

Een andere optie is een vol geschuimd hoog profiel met een vlakke bovenplaat. De voordelen van dit systeem is de snelle montage, strakke afwerking en een standaard hoge brandwerendheid.

Golfplaten van vezelcement met Isolatie

De combinatie van Golfplaten met daaronder Isolatie is een veelgebruikte oplossing voor daken in de agrarische sector. De voordelen van golfplaten ten opzichte van stalen platen is dat deze goed tegen condens kunnen, niet kunnen roesten en een landelijke uitstraling hebben. Verder is het mogelijk om de isolatie zowel op als onder de gordingen te monteren.